Choć biała czekolada wielu z nas wydawać się może dość mdłym i słodkim dodatkiem, to tak naprawdę, wykorzystać ją można na wiele sposobów w różnego rodzaju deserach. Jednym z ciekawszych pomysłów, które z całą pewnością warto wykorzystać jest użycie kawałków białej czekolady w cieście. Ciasto przygotować jest bardzo łatwo. W roztopionym maśle rozpuszczamy cukier, doprowadzając całość do niemal kremowej konsystencji. Następnie do tej mieszanki wsypujemy mąkę i doprowadzamy do gładkiej konsystencji. Całość doprawiamy aromatem waniliowym oraz dajemy proszek do pieczenia. I teraz najważniejsza rzecz: do tej mieszanki dodajemy właśnie pokruszone kawałki białej czekolady oraz… żurawinę. Żurawina idealnie zbalansuje smak i sprawi, że ciasto będzie bardzo smaczne. To wszystko wlewamy do miski o kształcie keksowym i zapiekamy przez około czterdziestu minut w stu sześćdziesięciu stopniach. Ciasto będzie chrupiące na zewnątrz i aksamitne w środku, co da naprawdę dobry efekt, który warto wypróbować w praktyce.

http://www.miasto-dialogu.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here